Vakantie Waddeneilanden? Denk eens aan de Kop van Noord-Holland

Wanneer je denkt aan een zomervakantie in het noorden Nederland waarbij je kunt genieten van de zee en van rust, dan wordt er vaak gedacht aan de Waddeneilanden. Wist je echter dat je deze beleving ook kunt ervaren op het platteland? Maak kennis met de Kop van Noord-Holland, een bestemming die je alles te bieden heeft voor een onvergetelijke vakantie. Waarom is de Kop van Noord-Holland een perfecte vakantiebestemming? We geven je bij LekkerNaarZee 5 redenen!

 

1.Strand, strand en nog eens strand!

De Waddeneilanden mogen dan geroemd worden om hun mooie stranden, ook de Kop van Noord-Holland staat bekend om zijn prachtige en ook rustige stranden. Wil je lekker zonnebaden, zwemmen in de Noordzee of juist lange wandelingen maken langs de branding? Het strand van de Kop van Noord-Holland voldoet aan al deze wensen. Van het levendige Callantsoog tot het rustige Sint-Maartenszee, de regio heeft voor alle strandgangers iets te bieden. Bij Callantsoog vind je bovendien een officieel naaktstrand van ruim 2 kilometer voor naturisten en bij grote delen van het strand zijn honden welkom, wat het ook vrij uniek maakt.

Wat de regio over het algemeen onderscheid van de Waddeneilanden is dat je hier doorgaans meer rust en ruimte vindt, weg van de drukte die op de eilanden soms ontstaat in het hoogseizoen. Er is daardoor meer ruimte om te genieten van het strand en de zee.

 

2.Charmante dorpjes

Verdeeld over de gehele regio vind je verschillende schilderachtige dorpjes waar je als vakantieganger gastvrij ontvangen wordt en zeer welkom bent. Zo vind je in Callantsoog gezellige cafétjes en boetiekjes, terwijl je er ook nog eens heerlijk kunt eten in een van de lokale restaurants, zelfs met uitzicht op de zee! In de Kop van Noord-Holland vind je geen massatoerisme zoals in Scheveningen of Zeeland, maar des te meer authentieke charme en karakter.

 

3.Natuurgebieden

Ben jij een echte natuurliefhebber? Dan kun je eigenlijk toch echt niet om de Kop van Noord-Holland heen. De regio staat garant voor de mooiste natuurfoto’s dankzij de uitgestrekte duinlandschappen vol bijzondere planten en dieren, maar ook de kleurrijke bloemenvelden bij Julianadorp. De natuur van de Kop van Noord-Holland verrast ieder seizoen weer met nieuwe prachtige plaatjes, gecombineerd natuurlijk met de frisse zeelucht en een briesje.

Tussen Callantsoog en Sint-Maartenszee vind je bovendien natuurgebied Het Zwanenwater. Hier ontdek je zeldzame vogels en wilde orchideeën, waardoor je hier urenlang heerlijk rond kunt struinen door de natuur.

 

4.Bijzonder culinair

Ga je naar de Waddeneilanden, dan kun je er donder op zeggen dat je gaat genieten van verse visgerechten en lokale biertjes. Ook de Kop van Noord-Holland heeft echter zijn volledig eigen culinaire ervaring. Zo vind je in de regio een absolute overvloed aan verse producten rechtstreeks van lokale boerderijen en markten.

Wat kun je dan verwachten? Uiteraard ten eerste verse vis rechtstreeks uit de Noordzee. De regio staat echter ook bekend om de lokale kaas, de beroemde kaasmarkt van Alkmaar is immers dichtbij. Ga jij voor een lokaal kaasje in Julianadorp of toch een echte verse haring op de boulevard van Callantsoog?

 

5.Toegankelijk en bereikbaar

Een van de voordelen van een vakantie op het vasteland is natuurlijk dat het simpelweg beter te bereiken is. In tegenstelling tot de Waddeneilanden, waarbij je een deel van de zee zal moeten oversteken met een boot en/of veerpont, is de Kop van Noord-Holland prima bereikbaar met de auto. Volg simpelweg de A9 richting Alkmaar en rijd daarna over de provinciale wegen naar je bestemming. Kom je vanuit het noorden het land? Rijd dan over de Afsluitdijk en je bent er praktisch al!

De Kop van Noord-Holland is de ideale bestemming wanneer je wel het gevoel van de Waddeneilanden wilt, maar niet afhankelijk wil zijn van de veerdiensten of gewoon op eigen tempo wilt reizen. Er zijn daarnaast zeer goede verbindingen naar onder andere Amsterdam, Haarlem, Alkmaar en Den Helder, waardoor het ook een geschikte bestemming is voor dagtripjes, shoppen en het bezoeken van musea. 

 

Vakantiehuis boeken bij LekkerNaarZee

Na een dag vol avontuur of juist ontspanning wil je natuurlijk terug kunnen keren naar een comfortabele en gezellige accommodatie. Bij LekkerNaarZee hebben we een breed aanbod aan vakantiehuizen in de regio. Zo vind je in ons aanbod knusse huisjes op loopafstand van het strand, maar ook luxe villa’s die van alle gemakken zijn voorzien. We staan daarnaast altijd voor je klaar om ervoor te zorgen dat jij kunt genieten van een heerlijke en onbezorgde vakantie.

 

Heb jij er ook zin in gekregen om deze unieke kant van Nederland te ervaren? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuisjes in de Kop van Noord-Holland en begin alvast met de voorpret!

 

 

 

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen