Midweek weg naar zee versus. weekendje weg

De voordelen

Vind jij het lastig om te kiezen welke periode je op vakantie moet gaan en voor hoe lang? In dit blog bespreken we de voor- en nadelen van een midweek en weekendje weg. We willen het weekendje weg niet afkraken, maar als het mooi weer is dan is het in Callantsoog in het weekend meteen ontzettend druk. We zullen je daarom de voordelen van een midweek weg aan zee laten zien.

1. Midweek of weekend in vakantiehuis beter dan in een hotel

Wij verhuren in en om Callantsoog ruim 140 vakantiehuizen. Het voordeel van een vakantiehuis ten opzichte van een hotel is dat je veel meer ruimte voor jezelf hebt dan in een hotelkamer. Dus ga je een weekend of midweekje weg dan is een vakantiehuis een goed alternatief voor het hotel, geniet van je tuin en ruime woonkamer. Het ‘nadeel’ is dat je misschien zelf moet koken, wil dat niet dan kun ook natuurlijk ook genieten van de restaurants in de buurt. 

2. Midweek vakantie in de zomer, uniek in Callantsoog

Bij LekkerNaarZee is het eenvoudig om een weekend of midweekje weg aan zee te boeken. Dit omdat wij standaard het hele jaar door midweken en weekenden aanbieden. Vaak bieden verhuur bureau’s standaard alleen maar hele weken aan.

3. De duur van je vakantie, meer nachten weg met een midweek

Als jij een weekendje weg aan zee boekt, boek je voor 3 nachten en 4 dagen. Al boek jij een midweekje weg heb je 4 nachten en 5 dagen vakantie. Dus veel meer tijd om te genieten van je vakantiehuis, het strand, het centrum, de restaurants en de rest van de omgeving van Callantsoog 

4. Goedkoper weg, de kosten voor een midweekje weg aan zee 

Wist jij dat een midweek weg goedkoper is dan een weekendje weg. Wil je weten waarom? Kortweg omdat een weekendje weg populairder is. Dus als je bovenstaand kopje heb gelezen kom je tot de conclusie: je bent langer weg voor minder kosten. Moeten we je nog steeds overhalen? Lees dan snel verder!

5. Midweek weg, rustiger en beter voor de uitjes

Het is algemeen bekend dat het in het weekend drukker is in de musea, dierentuinen, speelparken en zelf in de natuurgebieden en op het strand. Geniet met zijn 2e of de hele familie van wat meer ruimte en rust als je een midweek komt. Je staat minder lang in de rij en er is meer ruimte bij alle attracties in de buurt.

6. Rustiger op het terras

Hoe fijn is het je komt aanlopen en je direct een fijne zitplek ziet bij een van de strandtenten  of bij één van de restaurant op het dorpsplein. In het weekend komt het regelmatig voor dat de terrassen en restaurants vol zitten. Ook ‘s avonds om uit eten te gaan is er vaak meer plek door de weeks dan in het weekend.

7. Het is rustiger op de weg

Je kent het wel, de vrijdagmiddag drukte op de weg. De mensen die een weekendje weg geboekt hebben bellen vaak vrijdag aan het einde van de middag “we zijn wat later, we staan in de file”. Dat heb je niet als je een midweekje weg gaat en op maandag aankomt. Je vertrekt dan maandag op je gemak na de spits en vrijdags ben je voor de spits weer thuis, ideaal!

8. Verlengen is goedkoop

Kom jij een weekend, dan is het vaak aangenaam om de midweek er nog bij te boeken. Een midweek is qua kosten ten opzichte voor een weekend erg aantrekkelijk. Dus is het mooi weer… boek een midweek erbij.

9. Makkelijker om te parkeren

Omdat het is het weekend nogal druk kan zijn in Callantsoog is het handig om midweek te komen. Doordeweeks is er vaak genoeg parkeerplek in en rondom het dorp. Midden in het hoogseizoen met mooi zomerweer is de kans groot dat er alsnog geen parkeerplek is. Maar omdat u in Callantsoog geboekt heeft hoeft u niet ver te fietsen of kunt u zelfs lopend vanaf uw vakantiehuis naar het strand. 

10. Stressvrij op vakantie

Je kent het wel, vrijdag op vakantie…stress want donderdagavond moeten snel alle spullen nog gepakt worden, dan direct kinder uit school en gaan.  Het voordeel van een midweekje weg is dat je in het weekend rustig alle spullen bij elkaar kunt zoeken en maandag op je gemak kunt vertrekken. Ook na de vakantie zit je niet de hele week nog met onuitgepakte koffers.  Na een midweek vakantie heb je nog het hele weekend om alles weer op te ruimen

 

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen